Over mij

Mijn naam is Toine Luksenburg en ik werk als officiële Nederlandstalige lokale gids in Sevilla.

Ik woon er al jaren in de prachtige oude binnenstad. Ik studeerde Taal- en Letterkunde in Nederland en Sevilla, specialiseerde mij in Spaanse kunstgeschiedenis en  begeleidde culturele rondreizen in Andalusië voor toonaangevende reisorganisaties en incentivebureaus. Daarna slaagde ik voor het staatsexamen voor officiële gidsen en werd beëdigd gids in Sevilla. Sindsdien verzorg ik met veel passie rondleidingen in mijn stad voor individuele reizigers, gezinnen, kleine groepen en reisorganisaties in het Nederlands, Engels en Spaans. Daarnaast bied ik unieke excursies aan naar bijzondere bestemmingen buiten Sevilla.

Let op:

Alleen officieel erkende lokale gidsen zijn bevoegd om binnen de monumenten van Sevilla rondleidingen te geven en kunnen daarnaast gebruik maken van een speciale toegang, zodat u niet in een rij hoeft te wachten.

Wat kunt u verwachten?

U krijgt van mij een zeer informatieve privé-rondleiding met diepgang, maar op een leuke manier. Een rondleiding op maat: in uw eigen tempo, in uw eigen taal en aangepast aan uw wensen.

Daarnaast bied ik:

  • verzorging van de entreebewijzen
  • speciaal entree, waardoor u de rijen omzeilt
  • ophalen in het hotel of appartement

Als Nederlandse local kan ik u uiteraard veel vertellen over het leven in Sevilla en waardevolle tips geven voor uw verdere verblijf.

Hopelijk zien wij elkaar binnenkort in mijn stad Sevilla.

„ Hasta pronto!“