De Unesco Highlights

Unesco Highlights: het Alcázar paleis + de wijk Santa Cruz + de kathedraal+ de Giralda

3 ½ uur

Tijdens deze tour bezoeken we de Reales Alcazares. We bezichtigen er het 16e eeuwse Casa de la Contratación de las Indias (handelshuis) met de prachtige admiraalszaal waar de ontdenkingsreizen van de Spanjaarden aan bod komen.

Daarna bezoeken we het beroemde Mudéjarpaleis, vol azulejos (tegels), stucwerk-decoraties, hoefijzerbogen en prachtig bewerkte patios.

Aansluitend wandelen we door de uitgestrekte privétuinen van het paleis. Hier zult u genieten van de geuren, de kleuren en het kabbelende geluid van het water dat uit de vele fonteintjes vloeit.U hoort van mij allerlei leuke weetjes over de exotische begroeiing en de diersoorten.

Tot slot bezoeken wij het Palacio Gótico, het gothische paleis met de 400 jaar oude wandtapijten. De informatie die ik daarover geef zal u verassen.

Via een poortje wandelen we de middeleeuwse wijk Santa Cruz binnen en bezoeken het doolhof van straatjes en romantische pleintjes waar vroeger de Joodse gemeenschap van Sevilla woonde. Ik vertel u over deze periode en de bijzondere verhalen zullen de sfeervolle wijk tot leven wekken.

Daarna betreden we de kathedraal via een aparte ingang voor officiële gidsen, zodat wij de lange rijen ontlopen. Dit imposante bouwwerk is één groot museum en ligt op de plek van een middeleeuwse moskee. Ik geef uitleg over de verschillende bouwstijlen en enkele kenmerken die de kathedraal uniek maken.

U gaat oog in oog staan met het grootste hoofdaltaar ter wereld dat meer dan duizend vergulde beelden bevat, waarbij een goede uitleg onmisbaar is. Daarnaast komt u uiteraard alles te weten over de belangrijkste kunstwerken en vertel ik u het verhaal van het graf van Columbus en het mysterie van zijn houten kistje.

Ook de beroemdste heilige van Spanje komt aan bod én u hoort wie eigenlijk een schijnheilige was. We zullen verder een bezoek brengen aan de immense sacristie en schatkamer.

De verhalen en anekdotes maken dat u zult genieten van de leuke en leerzame rondleiding.

We eindigen op de patio met de sinaasappelbomen die al bestond in de tijd van de moskee op deze plek. Daar bezichten we de Giralda, de tot klokkentoren omgebouwde  vroegere minaret.